IE Warning
Su navegador no está actualizado!

Esta página web utiliza las últimas tecnologías web por lo que requiere de un navegador actualizado.
Puede descargar Internet Explorer 8, Firefox o Google Chrome para disfrutar de ésta y muchas otras Webs.

Suggeriments Culinaris

RECEPTES DE CUINA AMB ESTÈVIA (APTA PER DIABÈTICS)

 

Galetes integrals d´ametlla i estèvia

(per a dues safates de forn plenes)

ingredients:

· 200 g de farina integral

· 75 g d'ametlles triturades

· ous

· 1 culleradeta de stevia en pols (equivalent 90 g de sucre moreno integral)

· 75 ml d'oli d'oliva extra verge

· 1/2 culleradeta de canyella

· La pell ratllada d'una llimona

· 1 culleradeta de llevat en pols

preparació:

Barrejar les ametlles, la stevia o l'el sucre, la farina, el llevat, la pell ratllada de la llimona i la canyella. Afegir l'oli i els ous barrejant bé. Es formarà una massa dura. Fer dos o tres rotllets amb ella, embolicar-los en paper film i deixar-los a la nevera 1 hora.

Treure de la nevera i pastar una mica. Si es trenca, posar una mica de farina sobre la taula de treball i amassar la pasta. Aplanar amb el corró i deixar la pasta de 1/2 centímetre de gruix. Tallar amb el tallapastes escollit i posar sobre de la safata del forn prèviament untada d'oli d'oliva.

Deixeu-ho al forn prèviament escalfat a 170 º C uns 10-15 minuts. Vigilar perquè no es cremin. Deixar refredar una mica i posar les galetes en un plat.

Nota: Es pot canviar l'ametlla per avellana, coco, nou, etc.

Flam d´estèvia

Ingredients:

  • 500g de llet
  • 5 ous
  • 5g de fulla d'estèvia en pols

Preparació:

Barregeu tots els ingredients amb l'ajut d'un batedor elèctic (túrmix). Podeu la barreja en motlles i coieu-la al forn al bany maria* a 150ºC durant 60 minuts. traieu-los del forn i deixeu-los refredar a temperatura ambient. Com que no porten sucre caramel, us recomanem fer-los amb motlles de silicona perquè siguin més fàcils de desemmotllar un cop freds.

*Coure al bany maria: posar els motllos dins d'un recipient apte per al forn i omplir d'aigua fins a la meitat dels motllos aproximadament. El temps de cocció pot variar segons les caracteristiques de cada forn; cal anar revisant la textura.

 

Tornar