IE Warning
Su navegador no está actualizado!

Esta página web utiliza las últimas tecnologías web por lo que requiere de un navegador actualizado.
Puede descargar Internet Explorer 8, Firefox o Google Chrome para disfrutar de ésta y muchas otras Webs.

Suggeriments Culinaris

RECEPTES VEGANES DEL BLOG VEGCUINA - AUTORA NÚRIA RUIZ

 

Harira (V)

Aquesta recepta prové del Marroc i és un dels plats que es menja sobretot durant el Ramadan (رَمَضَان). Té molts ingredients, sobretot espècies, però és molt fàcil de preparar. Calen llegums i harisa, una barreja d'espècies que es pot trobar preparada en les tendes de productes àrabs o a les seccions de productes internacionals d'algunes grans superfícies.

La recepta que he seguit està publicada al llibre "Una ruta diferente por la cocina vegetariana" de Troth Wells (Intermon Oxfam).



Ingredients

  • 1 got / 150 g de cigrons cuits
  • 1 got / 150 g de fesols o altres llegums
  • 2 gots / 400 g de tomàquet triturat de llauna
  • 1 ceba trinxada
  • 1/2 culleradeta de safrà
  • 1/2 culleradeta de cúrcuma
  • 1/2 culleradeta de canyella
  • 3 culleradetes de cilantre trinxat
  • 2 culleradetes de julivert frec trinxat
  • 1/4-1/2 culleradeta de harisa
  • 1 cullerada de farina
  • 1 culleradeta de suc de llimona
  • Oli, sal i pebre.

Preparació

Es posen les llegums, el tomàquet i la ceba en una cassola junt amb el safrà, la cúrcuma, el cilantre, la sal, el pebre i un rajolí de suc de llimona.
S'afegeix aigua fins a cobrir els ingredients. Es porta a ebullició i es baixa el foc per a que bulli uns 10-15 minuts. Es desfà una cullerada de farina en aigua i s'afegeix a la sopa per a que espesseixi una mica. Es cou 5 minuts més i es barreja tot bé. Ajustar amb aigua el punt d'espessor que més agradi.
Just abans de servir, s'afegeix la harisa i es remena bé. Es posa una mica més de julivert i cilantre frescos i es serveix ben calent.

 

Magdalenes veganes amb nabius vermells (V)

 

Aquestes magdalenes (o muffins) es preparen amb els mateixos ingredients del coc vegà. Només cal afegir-hi els nabius o la fruïta que més ens agradi.

 

Ingredients:

  • 450 g de farina
  • 150 g de sucre integral
  • 1 iogurt de soja
  • 2 tasses i mitja de llet de soja
  • 1 sobre de llevat
  • 1 rajolí d'oli d'oliva
  • la ratlladura de la pell de mitja llimona
  • un grapat de nabius vermells (si són deshidratats, es poden deixar en remull uns minuts abans)

Preparació

Es barregen bé tots els ingredients fins que s'aconsegueix una massa homogènia. S'omplen els motllos de les magdalenes i es fornegen a 200 ºC durant 20 o 30 minuts


Flam de coco i avena (V)

 
Aquest flam és vegà, o sigui que és un flam sense ous ni llet. A més, no cal el forn perquè no s'han de cuatllar els ous. Per espessir, he posat unes algues agar-agar en pols que es poden trobar en tendes de productes ecològics o dietètiques.

Ingredients:
  • 400 ml de llet de coco
  • 4 tasses de llet d'avena 
  • 2 tasses de sucre
  • 3 cullerades d'algues agar-agar en pols
  • Sucre per la base del motllo
Preparació:

Es fon el sucre en una paella i es cobreix el fons del motllo. En un pot, es calenten les llets de coco i avena barrejades. Un cop calentes, es dissolen les algues i el sucre. Es remena bé, es trasvassa al motllo, es deixa refredar i es posa a la nevera durant tota la nit. A l'endemà haurà espessit i tindrà la textura adequada per desmotllar-lo.


Les algues agar-agar que he utilitzat són de la casa Algamar:
epen de la mida dels motllos). 

 

 

Tornar