Activitats

Ioga Kundalini

Ioga Kundalini

DESCRIPCIÓ

Primer de tot, és precís entendre el significat de la paraula “Ioga”. Ioga simbolitza la unió, la unió del cos, ment i esperit mitjançant el treball de la consciència.

I, a què fa referència la paraula Kundalini? Doncs Kundalini fa referència al concepte de “serp cargolada”. En la religió oriental, que és d’on prové aquesta disciplina, es creia que cada persona era posseïdora d’una energia sagrada que a més tenia la capacitat de connectar amb les demés energies de l’univers. Segons dita religió, aquesta energia sagrada de què disposem que a més té el poder de transformar les demés energies, quedava resguardada al voltant de la base de la columna vertebral. No obstant, tot i ser posseïdors d’aquesta energia des del nostre naixement, aquesta s’ha d’activar, la serp cargolada que roman dins el nostre cos està dormida, i l’hem de despertar. Al despertar-se, serà en aquest moment quan aconseguirem entrar en contacte amb allò diví i transformar les energies. Per aquest motiu, es diu que el Ioga Kundalini ve a ser la pràctica del despertar del nostre ésser més elevat, d’aquella part que sempre ha estat en nosaltres però que estava dormida.

El Ioga Kundalini, és aquell ioga que varia l’entrenament físic amb la pràctica de la meditació, posant èmfasi en la consciència que activa els diferents centres d’energia de què composa el cos de l’ésser humà.  

 

ORIGEN

Una vegada tenim ja entesa l’art del Kundalini, haurem de conèixer el seu origen. D’on prové aquesta modalitat de Ioga? Bé anomenat d’una manera o altra, tenim coneixement que el sorgiment del Ioga Kundalini es remunta si fa no fa a més de tres mil anys d’antiguitat. En temps no tan remots han aparegut escrits d’ensenyances del Kundalini en diverses cultures d’arreu del món, com a Egipte, Tibet, Xina, Àfrica, entre d’altres.

 

BENEFICIS

L’objectiu base de qui practica aquesta gran art, és el de reconèixer el seu ésser més pur i elevat, doncs empren el Kundalini com una eina a utilitzar durant el viatge que resulta el descobriment personal d’hom mateix.

I doncs? En què consisteix la pràctica del Ioga Kundalini? Consisteix en l’execució de diferents moviments dinàmics els quals tenen un mode de ser i de treballar. A més, mitjançant les tècniques respiratòries anomenades “pranyayamas”, mitjançant també unes claus posturals energètiques anomenades “bandhas” i uns cants anomenats “mantres”, assolirem les diferents figures o “mudres” pròpies del Kundalini, les quals ens conduiran a la cerca de la mencionada unió cos, ment I esperit, i a l’activació de la nostra serp interna per a transformar les energies que puguem percebre.

 

A continuació us mostren una excel·lent frase molt utilitzada en el moment final de les nostres sessions de Ioga Kundalini: “Que l’etern sol t’il·lumini, l’amor t’envolti i la llum pura guii el teu camí” – Yogui Bhajan. 

Utilitzes cookies prōpies i de tercers per a oferir una millor experičncia i servei. Si continues navegant considerem que accepta el seu ús.