Activitats

  • Inici
  • Activitats Dirigides

Hatha Ioga. Ioga terapčutic

Hatha Ioga. Ioga terapčutic

Del Tantra neix l’antic mètode de auto coneixement anomenat Ioga. La paraula Ioga ve del sànscrit "yug" (unió); indicant-nos la necessitat d’unir, relligar totes les nostres energies, vitals i mentals, per poder-les enfocar en una única direcció.

En el Ioga terapeutic es treballa desenvolupant una pràctica el més personalitzada possible, adequada a la manera de ser de cada alumne i adaptada sempre a les seves necessitats especifiques (com per exemple la correcció d’una escoliosi, o el tenir cura d’unes lumbars o espatlles carregades…). Tenint sempre tot això en comte ens endinsarem en el ric camí del Ioga.

Des de l’actitud que ens ensenyen els Yama i Niyama (abstencions i observances) anirem calmant, relaxant, des bloquejant, respirant, flexibilitzant i tonificant… preparant el nostre cos físic per poder assolir Âsana, la postura corporal correcta, que esdevindrà de forma natural ferma i confortable a la vegada.

A partir d’aquí continuarem el nostre camí fent servir tècniques reguladores de la respiració que ens ajudaran a canalitzar la nostra energia vital i a centrar la nostra ment, Prânayâmâ; que ens portaran cap a la interiorització dels sentits, Pratyâhâra; la concentració mental, Dhâranâ; la meditació, Dhyâna; i qui sap si ens trobarem amb el Samâdhi, la contemplació o unió íntima amb la Consciencia Pura.

Aquest son els vuit passos del Ha-tha Ioga tal com els presenta Patañjali en els seus Ioga Sûtra, antic text escrit entre els segles IV a. de JC. i IV d. JC. Obra magnífica per la seva concreció, que ha estat des de sempre el principal punt de referència per a tot practicant.

Utilitzes cookies prōpies i de tercers per a oferir una millor experičncia i servei. Si continues navegant considerem que accepta el seu ús.