Activitats

Hatha Ioga. Ioga terapčutic

Hatha Ioga. Ioga terapčutic

 

DESCRIPCIÓ

El Ioga el podríem descriure com aquella pràctica tan física, com mental i espiritual, sorgida de l’índia 6.000 anys enrere. El seu objectiu, crear una forta unió cos i ment. Amb el pas del temps i de la seva pràctica, l’alumne/a aconseguirà trobar aquella sintonia perfecte entre moviment i respiració, fusionant-se aquests darrers en un de sol.

 

Del Tantra neix l’antic mètode de auto coneixement anomenat Ioga. La paraula Ioga ve del sànscrit "yug" (unió); indicant-nos la necessitat d’unir, relligar totes les nostres energies, vitals i mentals, per poder-les enfocar en una única direcció.

 

En el Ioga terapèutic es treballa desenvolupant una pràctica el més personalitzada possible, adequada a la manera de ser de cada alumne i adaptada sempre a les seves necessitats especifiques (com per exemple la correcció d’una escoliosi, o el tenir cura d’unes lumbars o espatlles carregades…). Tenint sempre tot això en comte ens endinsarem en el ric camí del Ioga.

 

Des de l’actitud que ens ensenyen els Yama i Niyama (abstencions i observances) anirem calmant, relaxant, des bloquejant, respirant, flexibilitzant i tonificant… preparant el nostre cos físic per poder assolir Âsana, la postura corporal correcta, que esdevindrà de forma natural ferma i confortable a la vegada.

 

A partir d’aquí continuarem el nostre camí fent servir tècniques reguladores de la respiració que ens ajudaran a canalitzar la nostra energia vital i a centrar la nostra ment, Prânayâmâ; que ens portaran cap a la interiorització dels sentits, Pratyâhâra; la concentració mental, Dhâranâ; la meditació, Dhyâna; i qui sap si ens trobarem amb el Samâdhi, la contemplació o unió íntima amb la Consciencia Pura.

BENEFICIS

El Ioga resulta una teràpia transformadora, doncs aconsegueix ocasionar uns canvis molt profunds i potents en la nostra salut, tant a nivell físic, com a nivell mental.

Els beneficis que aporta la pràctica d’aquesta magnífica teràpia, són molt diversos i complets: per una banda enforteix els ossos mitjançant les diferents postures i moviments denominats assanes. Així mateix, facilita una millor conciliació de la son, qual un descans més reparador. Tanmateix, ens ajuda a treballar una millor capacitat pulmonar, i millora la flexibilitat, la mobilitat articular i la nostra postura.

 

A nivell de benestar mental, la pràctica del Ioga ens ajuda a treballar la ment, a fer-la més àgil i a disposar d’una gran varietat d’eines per a combatre l’estrès, propiciant així a l’estat de relaxació i tranquil·litat. Dit d’una altra manera, practicar el Ioga fomentarà un estat continu de benestar i plaer, permetent centrar-nos en el gaudi del present.

 

“La fita principal del Ioga és la realització del jo – mateix, o l’elevació del cos i la ment cap a l’ànima” – B-K-S- Iyengar

 

Utilitzes cookies prōpies i de tercers per a oferir una millor experičncia i servei. Si continues navegant considerem que accepta el seu ús.