Activitats

Tai-txi Txuan

Tai-txi Txuan

 

DESCRIPCIÓ

 

Tai- Txi Txuan és un art marcial que es basa en conceptes de la Medicina Tradicional Xinesa junt amb la filosofia taoisa de l’antiga Xina, com ho són (qi) la circulació del qi, així com els meridians d’acupuntura, la teoria del ying i el yang i la llei dels cinc elements.

 

El Tai-Txi es sustenta en tres fonaments base: la combinació harmònica del moviment corporal, la concentració mental i una respiració conscient.

 

Dita art xinesa, es realitza mitjançant seqüències de moviments relaxats i harmoniosos que realitzen els seus practicants, en combinació amb la respiració i la concentració i equilibri físic i mental. Els mencionats moviments es caracteritzen per la unió de la consciència i el moviment de ment i cos, la lentitud a l’hora de l’execució de cadascun dels traçats, la circularitat, la continuïtat, la delicadesa junt amb la fermesa, i el sentiment d’harmonia que transmeten en tot el seu conjunt.

 

ORIGEN

Com ocorre sovint, la realitat de l’origen del Tai-Txi Txuan es barreja amb els mites i llegendes. Una de les més antigues llegendes, relata que fa varis centenars d’anys, Zhang Sang Feng, monge taoista va presenciar al pati de casa seva un enfrontament entre una grua i una serp. La grua, ferma en atacar la serp mitjançant pinçades de bec, alçava el vol i descendia en picat per pinçar la serp, no obstant, la serp romania amb el cos corbat, estirant i encongint el coll, esquivant tota mena d’atac. 

 

Així doncs, el monge observador havent estudiat l’escena amb atenció, esbrinà la tàctica de la serp: moure’s amb precaució i saviesa, coordinant suavitat i flexibilitat, la fermesa amb la força. 

 

BENEFICIS

El Tai-Txi és una disciplina que resulta molt recomanable, doncs afavoreix el to muscular, la bona circulació, millora en la flexibilitat i el flux d’energia vital. Així mateix, la seva pràctica millora l’equilibri, la força muscular i la salut física i mental en general.

 

 

El Tai Txi és aquell camí mitjançant el qual es pot trobar el sentit a cada cosa que esdevé durant la vida. - Wang Xiaojun

 

Utilitzes cookies prōpies i de tercers per a oferir una millor experičncia i servei. Si continues navegant considerem que accepta el seu ús.