Activitats

  • Inici
  • Activitats Dirigides

Luo Han Txi Kung

Luo Han Txi Kung

DESCRIPCIÓ

 

Luo Han Txi Kung, també anomenat Qi Gong deriva de la composició de la paraula asiàica Txi Kung, formada per l’ideograma “Txi” que vol dir energia, i “Kung” que vol dir treball, arribant així al concepte definitori “treball de l’energia”. 

 

 

ORIGEN

 

Seguint aquest fil, el Txi Kung remunta els seus origens en data 4.500 aC a l’Índia. No obstant, dita acivitat es va anar guanyant territori degut al gran interès que ocasionava als exrtangers que arribàven a l’Índia i descobrien aquesta gran disciplina. D’aquesta manera, el Txi Kung va arribar al terriori xinès en data 2.700 aC, localizació on va assolir la més àlgida importància. Per aquest mottiu, es diu que el Txi Kung prové de la medicina tradicional xinesa. A la Xina va començar a ser uilitzat pels habitants dels freds i humits pobles de Cuenca del Río Amarillo, amb l’objectiu d’eliminar la humitat que poguéssin tenir en les articulacions i músculs, així com per estimular la circulació de la sang. Tanmateix, feien ús d’aquesta pràctica per a prevenir malalties futures, doncs els moviments que es practiquen, estimulen la funcionalitat dels nostres òrgans.

 

El seu fonament el trobem en la importància de canalitzar l’energia vital (Qi) de la manera més adequada i a través dels diferents meridians que recòrren tot el nostre cos. Segons dita filosofia que té com a pilars base ment - respiració - exercici físic, el bon estat de la salut de cadascú dependrà de la pròpia capacitat que hom tingui per aconseguir el correcte equilibri ment - cos. 

 

 

BENEFICIS

 

Doncs bé, la mencionada teràpia medicinal d’origen xinesa, es basa en el control de la respiració conscient que acompanya cada moviment i pensament del nostre ésser. Els movimens propis del Txi Kung treballen totes les articulacions del cos i permeten mantenir una gran mobilitat i flexibilita tot i els anys. A més a més, la seva pràctica ens portarà a l’eliminació de les tensions i l’estrès que podem haver patit, aportant salut i vitalitat. Mitjançant la utilització de les 8 formes clau de respirar (assossegada, suau, profunda, llarga, continua, uniforme, lenta, delicada), s’expulsa l’energia ja utilitzada per donar pas a la nova i neta energia. Així mateix, la seva pràctica ens portarà a un desenvolupament personal, complint la fita primera de tot practicant: una bona salut, acompanyada del manteniment i/o retorn d’una bona forma física, longevitat i cultiu de les pròpies facultats que posseeix un mateix.

 

No oblidem una cosa molt important! Aquesta disciplina xinesa és apta, saludable i aconsellable per a un públic de totes les edats! 

 

Feu un cop d’ull a la següent afirmació, és molt interessant i profunda : “Txi Kung, l’art de cultivar la vida“.propi de Choy Lee Fut Kung.

Utilitzes cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continues navegant considerem que accepta el seu ús.