Activitats

Dansa del Ventre

Dansa del Ventre

DESCRIPCIÓ

 

La Dansa del Ventre, és una de les danses orientals més antigues del món, és una dansa mil·lenària que va tenir origen a Egipte, doncs es practicava als temples d’arreu del territori egipci com a culte a la fertilitat de la dona i de la terra, els seus poders màgics per crear noves vides, així com de l’adoració a les divinitats.

 

La present, es caracteritzar per constar d’una sèrie de moviments suaus però a la vegada fluïts, coordinant a la vegada diferents parts del cos. Anem a esplaiar-nos una mica més per a que ens entenguem: per exemple, els braços poden anar a un ritme diferent del que poden anar marcant els malucs. Doncs l’atenció principal es centra en els malucs i també en el ventre, alternant moviments més rítmics amb moviments més lents, i emfatitzant a l’hora els músculs abdominals, amb  moviments de pit i espatlles, així com dels braços els quals van dibuixant unes línies més serpentejades.

 

ORIGEN­

Si més no, tot i haver afirmat que es tracta d’una dansa oriental, no estem ben bé en el cert, doncs combina elements de diferents països d’Orient i del nord d’Àfrica, per aquest motiu no coneixem amb total certesa el seu origen.

 

La Dansa del Ventre antigament no se la denominava per aquest nom, sinó per “Raks Sharki” que significava Dansa Oriental. És al segle XIX, amb els viatges que feien els europeus als països exòtics, quan es comença a utilitzar el terme de Dansa del Ventre, doncs dita dansa ressalta i es diferencia de totes les altres pels exagerats moviments de ventre i malucs.

 

Amb el pas del temps, la Dansa del Ventre s’ha anat sofisticant i ha anat incorporant-se en la dansa clàssica d’altres països.

 

BENEFICIS

La dansa del ventre té enormes beneficis, i és la dona qui més ho notarà. Per una banda, la Dansa del Ventre ajuda a eliminar els bloquejos físics i psíquics, és una eina que ajuda a treballar l’expressió de les emocions així com el foment de la creativitat. A més a més, ajuda a la dona a empoderar-se, a recuperar la confiança en ella mateixa i a vèncer les pors.

Així mateix i a nivell físic, aquesta disciplina és molt útil per eliminar la rigidesa del nostre cos i útil també per millorar la teva vida sexual. Àdhuc afavoreix la bona circulació i regula el trànsit intestinal a la perfecció. I per si no fós poc, la Dansa del Ventre també resulta beneficiosa per disminuir els dolors menstruals i els vicis posturals.

 

“L’essència de la dona precisa ser recuperada,

la seva ànima alliberada,

i la seva dansa interior ser practicada”

 

Osho

Utilitzes cookies prōpies i de tercers per a oferir una millor experičncia i servei. Si continues navegant considerem que accepta el seu ús.