Activitats

HATHA IOGA

HATHA IOGA

 DESCRIPCIÓ

 

El Hatha Ioga és un sistema de tècniques que produeixen un estat d'harmonia entre les forces lunars i solars en el cos físic. 

 

"Hatha" és una combinació de dues lletres. “Ha” representa el sol i “Tha” la lluna. Aquest sol i la lluna no són el sol i la lluna externs. En el Hatha ioga el sol representa el prana, la força vital, i la lluna representa la chitta, la ment, l'energia mental. Hatha Ioga, per tant, significa la unió de les forces pràniques i mentals.

 


El hatha ioga que trobaràs a Alnatur:

Les classes de hatha ioga que trobareu a Alnatur els dilluns i dimecres al matí estan inspirades en la sèrie clàssica Rishikesh de Swami Sivananda. 

 

I també de les ensenyances de hatha ioga del seu deixeble Swami Satyananda, presentades en el text de Hatha Yoga "Asana, Pranayama Mudra Bandha", sent un dels textos de hatha ioga contemporanis, més reconeguts en el món del ioga.

Swami Sivananda va integrar aspectes pràctics del ioga tal com es troben a les antigues escriptures fusionant els conceptes de les escoles de ioga del nord i del sud.

 

A la classe trobareu seqüències d'asanes fonamentals estudiades i ensenyades que fan que la pràctica sigui molt efectiva a tots els nivells: físic, energètic, mental i emocional.

Les seqüències inclouràn: inversions, flexions posteriors, flexions cap endavant, girs, equilibris. A mesura que els estudiants avancen a través de les posicions bàsiques, es poden introduir variacions més avançades.

Cadascuna de les posicions estimula o activa un o més centres energètics, coneguts com Xacres, que regulen el flux d'energia distribuint-la als òrgans corresponents.

 

Què cal esperar en una classe? Una classe que inclourà:

 

40-45 minuts d’Asanes, postures físiques per estirar i enfortir el cos donant energia i vitalitat per començar el dia.

7-10 minuts de Pranayama, exercicis de respiració per equilibrar el sistema nerviós i començar el dia amb positivitat.

5-10 minuts Relaxació, per començar el dia amb una ment relaxada i concentrada. 

 

Les classes més avançades o progressives també poden incloure mudras (gestos corporals) i bandhas (bloquejos energètics del cos).

 

 

Sobre el professor: Ramonet Guillamon (Ram).

Estic molt emocionat de poder oferir aquest sistema de ioga a la comunitat Alnatur.

M'encanta compartir aquestes pràctiques increïbles. Per a mi ensenyar ioga és un regal. Tinc molt de respecte per les pràctiques i els beneficis que donen contínuament a la gent.

El meu estil d'ensenyament és un autèntic sistema de ioga que es basa en les pràctiques tradicionals del ioga i la seva filosofia. Intento ensenyar una classe molt completa que faci que els alumnes se sentin nodrits, físicament, mentalment i emocionalment. 

M'agrada centrar-me en els meus estudiants i com responen a les pràctiques de ioga, per assegurar-me que la classe compleixi les necessitats individuals de cada estudiant. 

Utilitzes cookies prōpies i de tercers per a oferir una millor experičncia i servei. Si continues navegant considerem que accepta el seu ús.