Remeis Naturals

PROPIETAT DE LES PLANTES MEDICINALS

PROPIETAT DE LES PLANTES MEDICINALS

CARXOFERA (Cynara scolymus L.)

-   És diürètica, ajuda a eliminar líquid del cos. És hipoglucemiant, fa baixar el nivell de sucre en sang. Ajuda a combatre les afeccions del fetge i vesícula biliar. És antidiarreica i aperitiva. També té acció hipocolesterolemiant.

Contraindicat durant la lactància materna.

ALFÀBREGA (Ocimum basilicum)

-  Es beneficiosa pels casos d’insomni i ansietat. Activa el funcionament del budell. Per combatre la fatiga física i mental. Ajuda a elimina les pedres del ronyó. Afavoreix la digestió.  Estimula la producció de llet materna.

Contraindicat en embaràs i lactància,

ANIS ESTRELLAT  (Illicium verum)

- Tradicionalment utilitzat en els trastorns digestius acompanyats de rampes, distensió abdominal, flatulència.  L'anís estrellat té propietats carminatives i estomacals. S'utilitza en infusió, s'elimina i redueix el gas inflor. Ideal per la digestió, l’aerofàgia, el còlic i el nerviosisme.

Posologia:  Escalfar l'aigua a bullir i després afegir l'aigua bullint sobre 8 fruits d'anís.
Deixeu reposar durant deu minuts
Beure una tassa després de cada àpat (al voltant de 3 vegades)

ANÍS VERD (Pimpinella anisum)

-  Ajuda a fer la digestió i a expulsar gasos. Descongestiona les vies respiratòries i expulsa les mucositats. Alleuja els dolors menstruals. Per infeccions urinàries com la cistitis. Es pot donar als nadons en cas de còlic. Augmenta la secreció de llet materna.

ARÇ BLANC (Crataegus monogyna Jacquin)

- Per problemes cardíacs. Afavoreix el reg sanguini del cervell. Regula la pressió arterial. Diürètic. Cardiotònic. Sedant. Antiespasmòdic. Per depressions lleus.

ARENÀRIA (Spergularia rubra Dietrich)

- És diürètica i depurativa. Purifica l’organisme i elimina toxines. Evita i ajuda a eliminar pedres i càlculs urinaris. Ideal per combatre la retenció de líquids. Contraindicat en casos de cardiopaties, insuficiència del ronyó greu, durant l’embaràs i la lactància materna.

ÀRNICA (Àrnica Montana)

- Rubefaent. Antiinflamatòria. Analgèsica. Per cops, distensions musculars, esquinços, estries, dolors musculars. No utilitzar sobre ferides obertes.

BERBENA (Verbena officinalis)

- Calma els dolors de caràcter nerviós i muscular. Per migranyes, neuràlgies, lumbàlgies, dolors menstruals i menopàusics. Contra l'estrès i l'ansietat.

BOLDO (Peumus boldus Molina)

- Digestiva i protectora del fetge. Afavoreix la secreció de la bilis. Contra la migranya. Per infeccions urinàries com la cistitis.
No prendre’n durant l'embaràs i l'alletament.

CALÈNDULA (Calendula officinalis)

- Protectora hepàtica. Vulnerària. Per problemes dermatològics. Regeneradora. Per picades. Cicatritzant, fungicida, antiinflamatòria, emmenagoga.

Contraindicada durant l’embaràs.

CAMAMILLA (Chamomilla recutita)

- Per trastorns intestinals i diarrees. Carminativa. Sudorífica i calmant en cas de grip. Per inflamació de les vies urinàries. Sedant. Per netejar ferides que costen de curar.

CARD MARIÀ (Silybum marianum)

- Protecció del fetge i de la vesícula biliar. Evita la formació de càlculs a la vesícula i en els casos d’insuficiència hepàtica. Per combatre la caiguda del cabell.

Contraindicacions: No utilitzar en l’embaràs ni lactancia i hipertensió. 

COMÍ (Cominum cyminum)

- També conegut com a fenoll de prat, és una herba aromàtica que s'usa des de l'època dels egipcis per condimentar els plats. Té grans qualitats digestives. Es considera un bon remei estomacal, que obre la gana, estimula la digestió i facilita l'evacuació i elimina els gasos intestinals.  Indicat per la diarrea i diabetis i, per a les dones, és útil per alleugerir les menstruacions doloroses i per augmentar la producció de llet.

CUA DE CAVALL (Equisetum arvense)

- Diürètica. Per infeccions urinàries moderades. Remineralitzant. Indicada en casos de reumatisme, tendinitis, gota. Per netejar ferides. És hemostàtica. Regenera ungles fràgils.

Contraindicacions: Embaràs, lactància, problemes gàstrics, no administrar quan es pren medicació diürètica

CÚRCUMA

És interessant com a tractament preventiu després o abans de tenir un càncer, ja que és capaç d’actuar sobre les cèl·lules mare protumorals, i evitar que generin cèl·lules canceroses. I, a més, com que té una gran potència antiinflamatòria i és una protectora hepàtica, serveix també per protegir-nos dels molts dels efectes secundaris dels tractaments oncològics, com ara el dèficit d’atenció, la inflamació del fetge o els dolors articulars.

La quantitat idònia de cúrcuma que hauríem de prendre diàriament seria d’uns 5 grams al dia: l’equivalent a una cullereta petita de postres. Ara bé, per potenciar l’absorció d’aquesta substància medicinal cal que la barregem amb una mica de pebre negre i oli d’oliva, o bé, oli de lli.

DENT DE LLEÓ (Taraxacum officinale Weber)

- Neteja l'organisme d'agents tòxics. És diürètica. Actua sobre la vesícula i els ronyons, facilitant l'orina i l'eliminació de toxines. Per la cistitis i uretritis. Depurativa. Per els hipertensos, malalts de gota, sobrepès per retenció de líquids. Digestiva, laxant suau. Per impureses de la pell (grans, acnè, urticàries, etc).

Contraindicacions: Ulcera d’estomac, pedres a la vesícula, quan es prenen antibiòtics, embarassades no mes com aliment.

ECHINACEA (Echinacea purpurea)

- Immune protectora. Per prevenció i tractament de malalties respiratòries agudes o cròniques i malalties víriques. Antibiòtica.

Contraindicacions: onsultar al metge abans de consumir-la en cas de embaràs, lactància i malalties del sistema immunològic., esclerosis múltiple, lupus, artritis reumatoide, tuberculosi, leucèmia.

No prendre’n mes de 2 mesos seguits.

ESPÍGOL (Lavandula officinalis)

- Aquest arbust constitueix una de les plantes aromàtiques i medicinals més freqüents a les nostres contrades. Tradicionalment s'usa una infusió de flors com a tranquilitzant o inductor a la son, i com a repelent dels mosquits. La infusió d'espígol és digestiva, estimulant i antiespasmòdica i també s'utilitza en casos de nerviosisme, estrés i palpitacions. També s'utilitza per perfumar la roba, fent una pinya amb les fulles agrupades.

ESTÈVIA (Estevia Rebaudiana Bertoni)

- Regula el sucre de la sang, redueix la pressió arterial i regula l'aparell digestiu en general. També actua favorablement en moltes persones amb ansietat, redueix greix i és diürètica. En infusió, l'estèvia també s'aplica en gàrgares bucals. Els estudis mèdics constaten que el principi actiu de la planta indueix a les cèl·lules beta del pàncrees a produir per elles mateixes quantitats importants d’insulina el qual contribueix a reduir la glucosa en sang que és la causa de la diabetis mellitus.

Contraindicacions: consultar al metge en cas d’embaràs.

Les propietats medicinals no més es troben en la planta fresca o fulla seca.

EUCALIPTUS (Eucaliptus globulus Labill)

- Indicat en casos de refredat, grip, sinusitis, faringitis, laringitis i bronquitis. És un complement per el tractament de l’asma. Rebaixa la febre. En ús extern, alleuja el dolor reumàtic i accelera la cicatrització de ferides.

 Contraindicacions: embaràs, lactància, menors de 2 anys i persones al·lèrgiques.

FARIGOLA (Thymus vulgaris)

- Expectorant i antisèptica de les vies respiratòries. Per la congestió nassal, refredats, grips, tos, sinusitis. Digestiva. Per infeccions de la boca. També és utilitzada com a condiment.

Contraindicacions: Embaràs i lactancia.

FONOLL (Foeniculum officinale)

- Digestiu (el poden prendre els nadons barrejat amb l’aigua del biberó). Hipocolesterolemiant i antidiabètic. Anticel·lulític i contra l'obesitat. Antiasmàtic.

GINEBRÓ (Juniperus cumminus)

- Indicat en casos de retenció d’orina i inflamació de les vies urinàries. Digestiu, aperitiu, carminatiu, expectorant. Per baixar la tensió arterial quan és d’origen renal. Depuratiu. Calma el dolor reumàtic i muscular.

GINKGO (Ginkgo biloba)

- Millora la circulació sanguínia. Per combatre l’arteriosclerosi i l’’hipertensió arterial. Per la mala circulació de les cames i per les rampes en els panxells. Per millorar la circulació perifèrica. Prevé problemes de visió com la degeneració macular.

Contraindicacions: embaràs, lactància i menors de 5 anys. No prendre amb anticoagulants o que continguin àcid acetilsalicílic.

HIPÈRIC (Hipericum perforatum)

- És sedant, antidepressiu i colagog. Per la gastritis, les úlceres gàstriques i les duodenals. Antiinflamatori del fetge i dels ronyons. Per les afeccions ginecològiques.

Contraindicacions : embarassades, malalts hepàtics i renals,

LLORER (Laurus nobilis)

- Excel·lent per condimentar guisats de carn, peix, estofats, caldos, llegums i per adobar olives. És tònic i estimulant digestiu. Contra l'acidesa d'estómac. Antireumàtic. Per afeccions respiratòries.

MALVÍ (Althaea officinalis)

- Protector i reparador de les vies respiratòries i urinàries. Expectorant. Contra l’asma. Contraresta l’acidesa d’estomac. Per gastritis, úlceres duodenals, colitis i síndrome de colon irritable. Laxant suau.

MARDUIX (Origanum majorana)

- Contra els trastorns digestius, estimula la producció de bilis. Estomacal. Carminativa. Sedant del sistema nerviós. Excel·lent planta condimentària.

MENTA (Menta piperita)

- Tònica i estimulant (actua sobre els nervis sensitius). Carminativa per diarrees, vòmits i nàusees. Digestiva. Colagoga. Afavoreix l'assimilació dels aliments.

MILFULLES (Achillea Millefolium)

- Antiinflamatòria. Antiespasmòdica. Per transtorns digestius. Estimula la secreció dels sucs gàstrics i la bilis. Per regular la menstruació, per pal·liar la tensió premenstrual. Estimulant sanguínia en casos de varius, flebitis i hemorroides.

Contraindicat duran l’embaràs.

NEPETA (Nepeta cataria)

- Per el mal de cap i trastorns de caire nerviós. És sedant i emmenagoga. Estimula la digestió. Diürètica i colagoga. Per malalties ginecològiques.

ORENGA (Origanum vulgare)

- És desinfectant, expectorant i antiespasmòdica. Per trastorns gàstrics o biliars. Per el cansament nerviós i falta de to vital. Excel·lent per aromatitzar els cuinats.

ORTIGA VERDA (Ortica dioica)

- Remineralitzant, depurativa, desfà pedres del ronyó, ajuda en l'anèmia, normoglucemiant, per afeccions de tot el tracte respiratori i bronquial, migranyes, afrodisíaca, antial·lèrgica, antigotosa, antianèmica, antihistamínica, antiinflamatòria, antireumàtica, astringent, diürètica, galactògena, hemostàtica, tònica, rubefacient (vasodilatació perifèrica).

Contraindicacions: No consumir en casos d'edemes d'origen renal o cardíac, al tenir propietats hipotensores

PASSIFLORA (Passiflora caeurulea)

- Calma els nervis i relaxa l’organisme. Per combatre l’estrès, els nervis, l’excitació i l’ insomni. Per calmar les migranyes. Per l’enuresi nocturna i calmar les palpitacions. Ideal pels nervis dels exàmens..

POLIOL (Mentha polegium)

- Digestiu, carminatiu, colagog i emmenagog. Indicat en casos de grip.

Contraindicacions: embaràs i nens

REGALÈSSIA (Glycyrrhia glabra)

- Protegeix les mucoses respiratòries i digestives. Ajuda a cicatritzar les úlceres gàstriques. Alleuja l'acidesa d'estómac i facilita el bon funcionament dels intestins. Per l'estrenyiment, la hipotensió, la sensació de debilitat i l'esgotament. També és utilitzada per millorar el gust d'algunes infusions.

Contraindicacions: embaràs, lactància, hipertensió i diabetis. No prendre si es medica amb digoxina.

ROMANÍ (Rosmarinus officinalis)

- S’utilitza en casos d’hipotensió i circulació perifèrica insuficient. És colagog i colerètic, diürètic, emmenagog i carminatiu. Excel·lent per condimentar. Desperta l’agilitat mental.

Contraindicacions: embaràs, diabetis, hipertensió, gastritis, ulceres gastroduodenals, hepatopaties, epilèpsia, Parkinson.

SAJOLIDA (Satureja hortensis)

- Per trastorns gastrointestinals. Carminativa, antidiarreica, antihelmíntica. Reconstituent i per problemes ginecològics. Afrodisíaca. Molt preuada com a planta condimentaria.

Contraindicacions: embaràs, lactants i menors de 3 anys evitar l’oli essencial per via oral.

SÀLVIA (Salvia officinalis)

- Antiinflamatòria de les vies respiratòries superiors. Per la diarrea. És antisudorífica. Normalitza la menstruació. Antiglucemiant. Calma el mal de cap, els dolors musculars i la artritis. Prevé la retenció de líquids.

Contraindicacions: embaràs, lactància, epilèpsia i si està fent tractament amb estrògens.

TARONGINA (Melissa officinalis)

- Carminativa, eupèptica, estimula la secreció biliar. Tranquil·litzant en cas d'insomni, vòmits o dolors de caràcter nerviós.

Contraindicacions: Hipotiroïdisme, dones embarassades no mes via externa, via interna consultar.

TIL·LA (Tila platyphillos Scopoli)

- Sedant. Per l'ansietat, els nervis i l’ insomni. Per la hipertensió arterial quan és d’origen nerviós. Indicada per el mal de cap, la irritabilitat, l'estrès i la indigestió. Diürètica, desintoxicant, pel reuma, refredats i grips suaus.

ULMÀRIA (Filipendula ulmaria)

- Analgèsica i antiinflamatòria. Per inflamacions reumàtiques, torticolis, ciàtiques, lumbàlgies i mal d'esquena. Diürètica, depurativa i tonificant. Per grips. És febrífuga i sudorífica.

VALERIANA (Valeriana officinalis)

- Sedant,   Es fa servir en l'ansietat, estats nerviosos i hiperexcitació, irritabilitat, neurastènia, neurosi, insomni, arítmies, taquicàrdies. Actua com a relaxant muscular en cas de contractures, esquinços i lumbàlgies. Hipotensora, analgèsica per dolors menstruals i per la menopausa.   S'utilitza en la cura del tabaquisme ja calma l'ansietat i el nerviosisme.    Degut als seus principis actius  també s'usa en cefalees i síndrome de l'intestí irritable.

 

Utilitzes cookies prōpies i de tercers per a oferir una millor experičncia i servei. Si continues navegant considerem que accepta el seu ús.