RECEPTES VEGANES DEL BLOG VEGCUINA - AUTORA NÚRIA RUIZ
Harira (V)

Ingredients
- 1 got / 150 g de cigrons cuits
- 1 got / 150 g de fesols o altres llegums
- 2 gots / 400 g de tomàquet triturat de llauna
- 1 ceba trinxada
- 1/2 culleradeta de safrà
- 1/2 culleradeta de cúrcuma
- 1/2 culleradeta de canyella
- 3 culleradetes de cilantre trinxat
- 2 culleradetes de julivert frec trinxat
- 1/4-1/2 culleradeta de harisa
- 1 cullerada de farina
- 1 culleradeta de suc de llimona
- Oli, sal i pebre.
Preparació
Es posen les llegums, el tomàquet i la ceba en una cassola junt amb el safrà, la cúrcuma, el cilantre, la sal, el pebre i un rajolí de suc de llimona.
S'afegeix aigua fins a cobrir els ingredients. Es porta a ebullició i es baixa el foc per a que bulli uns 10-15 minuts. Es desfà una cullerada de farina en aigua i s'afegeix a la sopa per a que espesseixi una mica. Es cou 5 minuts més i es barreja tot bé. Ajustar amb aigua el punt d'espessor que més agradi.
Just abans de servir, s'afegeix la harisa i es remena bé. Es posa una mica més de julivert i cilantre frescos i es serveix ben calent.
Aquestes magdalenes (o muffins) es preparen amb els mateixos ingredients del coc vegà. Només cal afegir-hi els nabius o la fruïta que més ens agradi.

Ingredients:
- 450 g de farina
- 150 g de sucre integral
- 1 iogurt de soja
- 2 tasses i mitja de llet de soja
- 1 sobre de llevat
- 1 rajolí d'oli d'oliva
- la ratlladura de la pell de mitja llimona
- un grapat de nabius vermells (si són deshidratats, es poden deixar en remull uns minuts abans)
Preparació
Es barregen bé tots els ingredients fins que s'aconsegueix una massa homogènia. S'omplen els motllos de les magdalenes i es fornegen a 200 ºC durant 20 o 30 minuts
Aquest flam és vegà, o sigui que és un flam sense ous ni llet. A més, no cal el forn perquè no s'han de cuatllar els ous. Per espessir, he posat unes algues agar-agar en pols que es poden trobar en tendes de productes ecològics o dietètiques.
Ingredients:
- 400 ml de llet de coco
- 4 tasses de llet d'avena
- 2 tasses de sucre
- 3 cullerades d'algues agar-agar en pols
- Sucre per la base del motllo
Preparació:
Es fon el sucre en una paella i es cobreix el fons del motllo. En un pot, es calenten les llets de coco i avena barrejades. Un cop calentes, es dissolen les algues i el sucre. Es remena bé, es trasvassa al motllo, es deixa refredar i es posa a la nevera durant tota la nit. A l'endemà haurà espessit i tindrà la textura adequada per desmotllar-lo.
Les algues agar-agar que he utilitzat són de la casa Algamar:
epen de la mida dels motllos).
Tornar