Tallers i Cursos

  • Inici
  • Activitats Dirigides

Curs de cinc setmanes de MEDITACIÓ amb RAMÓN GUILLAMÓN

  • 28 de gener de 2023
  • 18h30 a 20h15
  • Altafulla
  • 108

Dissabes 28 de gener, 4, 11, 18 i 25 de febrer

Horari:18h30 a 20h15 

Quan comencem a desenvolupar una pràctica de meditació, és important començar des del principi.

Aquest curs de 5 setmanes de meditació està dissenyat per ensenyar-te els principis de meditació, mindfulness (atenció plena) i relaxació. Durant el curs es posa èmfasi en el desenvolupament de tècniques que ajudin a reduir els símptomes d’estrès, alliberar tensions i millorar la qualitat general del son.

És un fet molt cert que la nostra forma de viure actualment està creant una pandèmia de malalties relacionades amb el nostre estil de vida modern. En l'última dècada, molts estudis científics han demostrat que la meditació pot ajudar a prevenir, controlar i fins i tot eliminar aquestes malalties.

Estrès crònic, ansietat, pressió arterial alta (PA), insomni, depressió per nomenar només algunes. Lamentablement és una llista que no s’acaba mai. La bona notícia és que amb una pràctica de meditació regular, podem combatre totes aquestes malalties amb resultats positius increïbles.

La meditació i mindfulness (l’atenció plena) són tècniques que poden ajudar-nos a desenvolupar la nostra consciència interior, de manera que puguem reconèixer i descobrir més els nostres patrons de pensament mental i emocional, per connectar-nos amb nosaltres mateixos a un nivell més profund mitjançant l’equilibri entre el món interior i l’exterior.

Durant aquest curs de 5 setmanes aprendràs tècniques senzilles i efectives que podràs integrar immediatament a la teva vida diària.

“Fonaments de la meditació” és un curs que posa un èmfasi especial en pràctiques i tècniques que ajuden a alleujar els símptomes d’estrès, tensió i millorar la qualitat del son.

També hi haurà discussions i teoria sobre la meditació, i com poder integrar les tècniques a la teva vida diària per obtenir més pau, calma i serenitat.

Aprenderás:

-          Què és el concepte de meditació o mindfulness (atenció plena).

-          Obtindràs una comprensió de la terminologia iògica coneguda com a “consciència testimoni”.

-          Una introducció a la teoria de la meditació.

-          El funcionament del sistema nerviós, en relació amb el “repòs i digestió” i “lluita o fugida”.

-          Com afecten les pràctiques de Ioga al sistema nerviós.

Al final d'aquest curs:

Sabràs trobar una postura asseguda còmoda per meditar.

Coneixeràs postures de ioga (Asanas) per alliberar tensió del cos físic i preparar-lo per a la meditació.

Coneixeràs les tècniques de respiració iògiques (Pranayama) per equilibrar i calmar la ment. Pràctiques que es poden utilitzar per si soles com a pràctiques independents o com a preparació per a la meditació.

Coneixeràs tècniques de ioga que milloren la qualitat del son.

Coneixeràs tècniques de meditació i relaxació que ajuden a alliberar tensions físiques, mentals i emocionals

Coneixeràs una pràctica de meditació asseguda formal per integrar-la com a pràctica regular de meditació a la teva vida diària.

 

Cada setmana al llarg del curs rebràs contingut addicional per aprofundir en els teus coneixements i millorar la teva pròpia pràctica personal.

Aquest curs és una introducció suau als conceptes de meditació i atenció plena (mindfulness) com a eines per controlar els símptomes d’estrès i insomni.

No cal experiència prèvia. Aquest curs és per a principiants en la meditació o aquells que ja han estat introduïts a la meditació i volen construir una base sòlida i una pràctica personal.

 ·         E-mails cada setmana adjuntant àudio pràctiques d’algunes practiques que s’hauran treballat a la classe de la setmana.

·         Links a articles relacionats amb els tòpics i les practiques treballats a la classes, per a profunditzar el coneixement. 

 

  Descarregar Arxiu .pdf
Sol·licitar Inscripció
Utilitzes cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continues navegant considerem que accepta el seu ús.